L'anomenat sucre blanc és un dels edulcorants més consumits actualment. Però els seus efectes són realment tant dolços com el seu gust? Doncs no, el sucre blanc es un dels aliments més nocius per la nostra salut, com també ho són la fructosa i els edulcorants sintètics.
Però que es el que fa que dolents per la nostra salut?
El sucre blanc acidifica i produeix deficiències de vitamines i minerals. Disminueix les nostres defenses i augmenta els dipòsits de greixos. Això repercuteix en el bon funcionament del sistema nerviós i produeix una gran fluctuació energètica que es tradueix en hiperactivitat o depressió i en alts i baixos emocionals.
I doncs, amb que podem endolcir els nostres plats?
La millor alternativa al sucre blanc (que continui sent natural), són : el xarop o melassa de cereal ecològic, la mel crua ecològica, l'estèvia, el xarop de poma, les fruites seques i la saba d'auró (sirope de arce).
Per a un consum més esporàdic també es recomanable el sucre de canya integral autèntic i el xarop d'atzavara.
Tots aquests aliments són obtinguts de manera natural i sense adulterar i per tant conserven tots els minerals i les vitamines originals necessaris per la seva metabolització i el cos no recorre a les seves reserves per equilibrar el procés metabòlic. Aquests no provoquen desmineralització ni alts i baixos energètics i emocionals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada